Flyball

Cursusinformatie - algemeen
Vragen? Mail Gaby Stoffers.
Gaby Stoffers

Gaby Stoffers

Cursusleider Flyball

Flyball

Flyball is een teamsport voor honden. Een team voor een wedstrijd bestaat uit 6 honden, waarvan er altijd maar 4 aan de start staan. Iedere hond moet zelfstandig een parcours afleggen. Het parcours bestaat uit 4 lage smalle hindernissen met aan het eind het apparaat waarnaar de sport genoemd is, het flyball apparaat.
Een hond gaat alleen snel als hij flyball heel erg leuk vindt en als hij heel veel zelfvertrouwen heeft. Negatieve ervaringen met of bij het apparaat worden door de hond heel lang onthouden en kunnen een blijvende remmende werking hebben! Daarom wordt er bij het aanleren van het apparaat geen druk op de hond uitgeoefend en wordt de hond nooit gestraft voor de fouten die hij maakt! We proberen fouten zoveel mogelijk te voorkomen en belonen de hond wel heel erg als hij het goed doet.

De cursus

In de cursus voor beginners ligt de nadruk op het leuk zijn van flyball en op het aanleren van het apparaat en de sprongen. In de cursus voor gevorderden ligt de nadruk op het verbeteren van de techniek en de snelheid voor zowel het apparaat als de sprongen.

 

Over de Kynologenclub Assen

De Kynologenclub Assen en Omstreken (kortweg KC-Assen genoemd), is opgericht in 1963. Een club voor liefhebbers van rashonden waar ook niet-rashonden van harte welkom zijn! Sportiviteit en samenspel staan bij ons hoog in het vaandel.
Logo lid van raad van beheer

Komende activiteiten