Hoopers is in Nederland een nog relatief jonge sport. Oorspronkelijk komt deze hondensport uit Amerika.
In Nederland zijn er 2 verenigingen, Nadac Hoopers en Hoopers Nederland. Beide verenigingen organiseren ook landelijk wedstrijden.
Het is een sport geschikt voor bijna iedere hond, groot, klein, jong of oud.
Het is een sport met minimale lichamelijke belasting.
Je kunt het gaan doen als voorbereiding op de sportcarrière maar ook voor oudere honden, die moeten stoppen met een meer belastende sport zoals Agility, of omdat je het gewoon een leuke sport vindt. Omdat het door zijn laagdrempeligheid toch ook een actieve sport is, kan elke hond er zijn energie in kwijt. Van de hond wordt denkwerk verwacht, maar er is ook fysieke uitdaging.
Honden die minder fysiek belast kunnen worden, kunnen ook aan deze sport deelnemen. Het is wel belangrijk om jouw instructeur hier van op de hoogte te brengen zodat er ook rekening mee gehouden kan worden tijdens de training.
De hindernissen zijn allemaal laag bij de grond. De hond springt dus niet en er zijn geen hoogte hindernissen zoals bijvoorbeeld de kattenloop (die gebruikt wordt bij de Agility) aanwezig.
In het parcours dat de hond loopt, zijn de looplijnen een vloeiende beweging. Er is geen sprake van scherpe draaiingen.
Hoopers zijn halfronde poortjes waar de hond doorheen loopt. Er worden tunnels gebruikt waar de hond doorheen gaat en tonnen waar de hond omheen gaat.
Eerst worden de basisvaardigheden aangeleerd. Alle vaardigheden worden positief aangeleerd. Uiteindelijk dient de hond zelfstandig met stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler het parcours af te leggen.
Het is een fantastische sport om samen met je hond te beoefenen.

De hond dient de minimaal 9 maanden te zijn en al een cursus te hebben gevolgd.

De cursus bestaat uit 12 lessen en zal starten in maart/april 2019 op zaterdag (en bij voldoende aanmeldingen op maandag avond).

Voor vragen kunt u contact opnemen met Claire 06-34670348 of mail naar claireblaauw@planet.nl

Aanmelden kan via het aanmeldformulier https://fd10.formdesk.com/kcasseneo/PuppyenGGcursus