Titersessie 2017

Wanneer

06/03/2017    
00:00

Waar

KC Assen
Dijkveldpad 2, Assen, Drenthe, 9403 TC

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Dierenarts:

Froukje Seip (Mobiele Dierenartsenpraktijk Rosuryde)

Froukje Seip

Froukje Seip

Dierenarts Mobiele Dierenartsenpraktijk Rosuryde

Persoonsomschrijving

Evenementdetails:

KC Assen organiseert op maandagavond 6 maart 2017 een titersessie in groepsverband. Doordat dit in groep gebeurt, kunnen we genieten van sterk gereduceerd tarief per hond. Dierenarts Froukje Seip (Mobiele Dierenartsenpraktijk Rosuryde) komt dan onze kant op.
Aanmelden kan via: online aanmeldformulier (link hieronder bij “opgave”) VOL = VOL
Werkwijze
Op de dag van de titer-sessie zal er getiterd gaan worden in tijdsblokken (exacte tijd krijgt u t.z.t. nog door). Minimaal 12 honden worden stuk voor stuk gezien door de dierenarts en er zal een kleine hoeveelheid bloed worden afgenomen. Dit betreft slechts 1 bloeddruppel uit de voorpoot, dit zal ongeveer 3-5 minuten in beslag nemen.
Als de honden allemaal aan de beurt geweest zijn, voert de dierenarts de test uit die ca. 30 min duurt. Nadien wordt per hond de uitslag besproken en ingeschreven in het gezondheidsboekje/paspoort.
Omdat wij werken met een strak tijdschema is er helaas geen tijd voor een uitgebreid consult aan de dierenarts. Hiervoor graag uw begrip.
De titerbepalingen gaan op afspraak en kosten ca. € 39,50 per hond (e.e.a. onder voorbehoud van prijsstijging van de vaccicheck).
Titerbepalingen als onderdeel van “vaccineren op maat” voor uw hond: Vaccineren “op maat” kan op basis van de individuele situatie van uw dier en de wensen van u als de eigenaar. De “Canine VacciCheck Antibody Test Kit” titerbepaling is daarbij een mooi hulpmiddel om de serologische status van uw dier te bepalen door het meten van de antilichamen.
Voor de hond kan je hiermee tegelijk de titers bepalen van: Besmettelijke hepatitis (Canine adeno virus CAV), Canine Parvo virus (CPV) en hondenziekte (Canine Distemper Virus, CDV). De totale consult-tijd is afhankelijk van de vorm van consult waarbinnen u de titerbepaling laat doen, bv op een “groeps-titerspreekuur” kan het dus zijn dat u iets langer moet wachten op de uitslag.
Wanneer titers bepalen?
Als uw hond al is gevaccineerd en aan een herhaling van zijn vaccinatie toe lijkt te zijn. Om te controleren of hij die herhaling werkelijk nodig heeft, of dat de herhaling nog verder uitgesteld kan worden omdat de hond nog voldoende bescherming heeft tegen de betreffende ziekte. Of bij uw pups voor het bepalen van een vaccinatieschema op maat in afstemming op de natuurlijke bescherming van de maternale antistoffen. En bij dieren met een onbekende vaccinatiehistorie. Een titerbepaling kan altijd. Natuurlijk kan je alleen gezonde dieren vaccineren.
Welke ziektes vallen niet binnen deze titerbepaling?
De ziekte van Weil (leptospirose), de vaccinatie Lepto. Indien u in een risico-gebied woont, als uw hond veel zwemt of veel in contact komt met (urine van) ratten. Dan kan het verstandig zijn om uw hond hiervoor jaarlijks te vaccineren. Denk ook aan uw eigen gezondheid, het gaat om een zoönose.
Kennelhoest (KC neusenting), kan worden gevraagd door honden-pensions, wedstrijd-organisaties enz.
Rabiës (hondsdolheid), deze vaccinatie is verplicht zodra u over de Nederlandse grens het buitenland in gaat. Deze is 3 jaar geldig en staat voorin het paspoort. Zie voor info per land www.licg.nl

6 maart 2017 bij de KC Assen en omstreken
Online aanmeldformulier invullen en opsturen. Let op: VOL is VOL!

Alle activiteiten

  • Geen activiteiten gepland
  • Lezingen

  • Geen lezingen gepland
  • Buiten KC Assen

  • Geen evenementen
  • Clubmatches

  • Geen clubmatches gepland
  • Routeplanner KC Assen. (voor de routebeschrijving klik op het icoontje)

    Wacht tot de kaart geladen is