Agility

Cursusinformatie - algemeen
Vragen? Mail Esther Booker.
Esther Booker

Esther Booker

Instructeur Agility

agility@kc-assen.nl

Bij agility (behendigheid) is het de bedoeling dat de hond op aanwijzingen van de handler zo snel mogelijk en zonder fouten in de goede volgorde een hindernis parcours af kan leggen. We hanteren drie niveau’s; Beginners, Beginners-plus en Gevorderden. Sportiviteit en samenspel staan hoog in het vaandel bij ons.

In de Beginnerscursus ligt de nadruk op het kennismaken met agility (behendigheid) en op het aanleren van de toestellen. Niet alle toestellen worden aan het eind van de cursus Beginners volledig beheerst, daar wordt in de cursus Beginners-plus verder aan gewerkt.
Na de Beginners-plus kan men doorstromen naar Gevorderden mits de hond de toestellen beheerst, bovendien komt de nadruk dan meer te liggen op de technieken.
De hond moet in een goede fysieke conditie verkeren. Ook de begeleider dient in een redelijk goede fysieke conditie te verkeren omdat er van hem/haar ook het een en ander wordt verwacht.

Omdat bij agility (behendigheid) al heel snel los gewerkt wordt,  is de baas-hond relatie van groot belang én de basis gehoorzaamheid van de hond. De hond moet voldoende aandacht voor de baas hebben en willen komen als deze hem roept. Een hond die niet terugkomt indien geroepen hoort (nog) niet thuis in de agility (behendigheid). Verder is het van groot belang dat baas en hond samen kunnen spelen en de hond gek is op een voertje of een speeltje wil apporteren.

Over de Kynologenclub Assen

De Kynologenclub Assen en Omstreken (kortweg KC-Assen genoemd), is opgericht in 1963. Een club voor liefhebbers van rashonden waar ook niet-rashonden van harte welkom zijn! Sportiviteit en samenspel staan bij ons hoog in het vaandel.

Logo lid van raad van beheer

Laatste Nieuws

Evenementen

Geen evenementen