Combi cursus puppy / jonge honden

Cursusinformatie - algemeen
Vragen? Mail Freke Boer.
Freke Boer

Freke Boer

Instructeur (en contactpersoon) puppycursus en instructeur GG

Cursusleider puppycursus en cynophilia.

Tel. 0592 - 54 17 60

Bij geen gehoor:

Fiona Braams.
Tel nr: 06 - 50 46 81 55, 0592 - 405 091

De eerste 6 lessen worden besteed aan socialisatie en lichaamsbewustzijn.
De pups zullen door middel van diverse speelse hulpmiddelen hun eigen lichaam beter leren kennen en zo zelfvertrouwen opbouwen.
We gaan aandacht besteden aan (harde) geluiden, visuele prikkels, zoals fietsers, joggers, mensen met regenjassen, paraplu’s. We gaan aandacht schenken aan lichaamsverzorging, hoe bereid je je pup voor op een dierenarts, op welke manier leer je je hond dat borstelen en aanraken gewoon is.
Als de mogelijkheid zich voor doet, zullen we af en toe de puppy les op een andere locatie geven, zoals een parkeerplaats.
De allerbelangrijkste oefening wordt wel vanaf les 1 gedaan: het hier komen! Wij zullen dit op een speelse manier doen, zodat uw pup vanaf het prille begin leert dat komen bij de baas of het vrouwtje leuk is.

Na de eerste 6 lessen zullen we de socialisatie blijven onderhouden, dat is belangrijk in de levensfase waarin uw pup dan is, maar dan gaan we spelenderwijs langzaam de “gewone” gehoorzaamheid aan de lessen toevoegen. Niet trekken aan de lijn, rustig gaan zitten als er om gevraagd wordt, gaan liggen, noem maar op.

Aan het einde van deze cursus heeft u een goede basis gelegd voor een leuk en stabiel hondenleven.

Over de Kynologenclub Assen

De Kynologenclub Assen en Omstreken (kortweg KC-Assen genoemd), is opgericht in 1963. Een club voor liefhebbers van rashonden waar ook niet-rashonden van harte welkom zijn! Sportiviteit en samenspel staan bij ons hoog in het vaandel.
Logo lid van raad van beheer

Komende activiteiten