Combi cursus puppy / jonge honden

Cursusinformatie - algemeen
Vragen? Mail Fiona Braams.
Fiona Braams

Fiona Braams

Cursusleider G&G

Cursusleider Gedrag en Gehoorzaamheid
Instructeur (en contactpersoon) puppycursus
Cursusleider puppycursus en cynophilia
Voorzitter bestuur
Tel. 06 -50 46 81 55 of 0592 - 40 50 91

Bij geen gehoor:

Freke Boer
Tel. 0592 - 54 17 60

Combicursus Puppy/Jonge Hond

De combicursus Puppy/Jonge Hond bestaat uit tien lessen, waarvan de eerste les een intro is zonder hond.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan socialisatie en lichaamsbewustzijn. De pups zullen door middel van diverse speelse hulpmiddelen hun eigen lichaam beter leren kennen en zo zelfvertrouwen opbouwen. We gaan ook aandacht besteden aan (harde) geluiden en visuele prikkels, zoals fietsers, joggers, mensen met regenjassen, paraplu’s. Als de mogelijkheid zich voordoet, zullen we af en toe de puppy les op een andere locatie geven, zoals een parkeerplaats. Daarnaast komt lichaamsverzorging aan bod: hoe bereid je je pup voor op een dierenarts, op welke manier leer je je hond dat borstelen en aanraken gewoon is.De allerbelangrijkste oefening wordt wel vanaf de eerste les gedaan: het hier komen! Wij zullen dit op een speelse manier doen, zodat uw pup vanaf het prille begin leert dat komen bij de baas of het vrouwtje leuk is.

Gaandeweg de cursus zullen we de socialisatie blijven onderhouden. Dat is belangrijk in de levensfase waarin uw jonge hond dan is, maar dan gaan we spelenderwijs ook de ‘gewone’ gehoorzaamheid aan de lessen toevoegen. Niet trekken aan de lijn, rustig gaan zitten als dat wordt gevraagd, gaan liggen, noem maar op.
Aan het einde van de combicursus Puppy/Jonge Hond heeft u samen met uw hond een goede basis gelegd voor een leuk, lang, stabiel hondenleven.

Over de Kynologenclub Assen

De Kynologenclub Assen en Omstreken (kortweg KC-Assen genoemd), is opgericht in 1963. Een club voor liefhebbers van rashonden waar ook niet-rashonden van harte welkom zijn! Sportiviteit en samenspel staan bij ons hoog in het vaandel.

Logo lid van raad van beheer

Laatste Nieuws

Evenementen

4 nov 24, Titersessie 04-11-2024, .