Hoopers

Cursusinformatie - algemeen
Vragen? Mail Claire Blaauw
Claire Blaauw

Claire Blaauw

Cursusleider Hoopers

Voor vragen kunt u contact opnemen met Claire 06-34670348 of stuur een mail

Hoopers

Dit is een nieuwe hondensport die is overgewaaid uit Amerika, waar het oorspronkelijk is ontwikkeld. Fysiek is het minder zwaar voor de honden en bazen dan b.v. agility, c.q. frisbee. Het principe van Hoopers is dat de hond een parcours op een veld gaat afleggen over en door allerlei ‘obstakels’. Dat gaat dan door ‘ hoops’, langs tonnen, door tunnels.

Een ‘ hoop ‘ is een poortje waar de hond doorheen moet. Niet eroverheen dus! De bedoeling is dat de hond dit parcours uiteindelijk zelfstandig gaat afleggen. 

De handler mag niet mee rennen, je stuurt de hond dus op afstand langs en door de objecten. Doordat de hond nergens overheen hoeft te springen is Hoopers geschikt voor alle honden! Groot, klein, oud of jong, iedere hond kan er aan mee doen. Wel dienen de honden los te kunnen werken en te kunnen spelen met de baas. Enige gehoorzaamheid is wel vereist.

Over de Kynologenclub Assen

De Kynologenclub Assen en Omstreken (kortweg KC-Assen genoemd), is opgericht in 1963. Een club voor liefhebbers van rashonden waar ook niet-rashonden van harte welkom zijn! Sportiviteit en samenspel staan bij ons hoog in het vaandel.

Logo lid van raad van beheer

Laatste Nieuws

Evenementen

25 apr 24, Algemene Ledenvergadering, Assen.