Titersessie 04-11-2024

Wanneer

04/11/2024    
Hele dag

Evenement type

inschrijven klik hier
KC Assen organiseert op maandagmiddag/-avond 4 november 2024 een titersessie in groepsverband.
Doordat dit in groep gebeurt, kunnen we genieten van een gereduceerd tarief per hond. Dierenarts Froukje Seip (Mobiele Dierenartsenpraktijk Rosuryde) komt dan onze kant op.
Op de dag van de titersessie zal er waarschijnlijk getiterd gaan worden in 2 groepen, e.e.a. afhankelijk van de aanmeldingen.
Vol = Vol
Start- en eindtijd kunnen nog wijzigen!
De indeling wordt gemaakt a.d.h.v. de aanmeldingen.
Werkwijze
Op de dag van de titersessie zal er waarschijnlijk getiterd gaan worden in 2 groepen (afhankelijk van het aantal aanmeldingen).
Minimaal 20 / maximaal 40 honden worden stuk voor stuk gezien door de dierenarts.
Er zal een kleine hoeveelheid bloed worden afgenomen, dit betreft slechts 1 bloeddruppel uit de voorpoot.
De afname zelf zal ongeveer 3-5 minuten in beslag nemen. Als de honden allemaal aan de beurt geweest zijn, voert de dierenarts de test uit die ca. 30 min duurt. Nadien wordt per hond de uitslag besproken en ingeschreven in het paspoort.
Omdat wij werken met een strak tijdschema is er helaas geen tijd voor een uitgebreid consult aan de dierenarts. Hiervoor graag uw begrip.
De titerbepalingen gaan op afspraak en kosten €43,00 per hond (e.e.a. onder voorbehoud van prijsstijging van de VacciCheck).
Niet vergeten het dierenpaspoort mee te nemen en iets heel lekkers voor de hond als afleiding!
Betaling contant en gepast aan de dierenarts!
Factuur nasturen kost 5,- adm. kosten.
Niet leden van KC Assen zijn welkom echter, bij voldoende belangstelling gaan leden van KC Assen voor.
Niet leden betalen €2.50 administratiekosten rechtstreeks aan KC Assen (contant te voldoen op de dag zelf in de kantine).
Helaas is gebleken dat mensen de afspraak soms annuleren, dit heeft niet alleen consequenties voor de dierenarts, maar ook voor iedereen van de titersessie die dag. Daarom deze annuleringsregeling. Annuleringskosten zijn €7,50 en binnen 48u voor de afspraak €20,00.
Het is wel mogelijk om een andere hond voor uw hond in de plaats te laten komen indien gemeld.
Titerbepalingen als onderdeel van “vaccineren op maat” voor uw hond: Vaccineren “op maat” kan op basis van de individuele situatie van uw dier en de wensen van u als de eigenaar. De “Canine VacciCheck Antibody Test Kit” titerbepaling is daarbij een mooi hulpmiddel om de serologische status van uw dier te bepalen door het meten van de antilichamen. Voor de hond kan je hiermee tegelijk de titers bepalen van: Besmettelijke hepatitis (Canine adeno virus CAV), Canine Parvo virus (CPV) en hondenziekte (Canine Distemper Virus, CDV). De totale consult-tijd is afhankelijk van de vorm van consult waarbinnen u de titerbepaling laat doen, bv op een “groeps-titerspreekuur” kan het dus zijn dat u iets langer moet wachten op de uitslag.
Wanneer titers bepalen?
Als uw hond al is gevaccineerd en aan een herhaling van zijn vaccinatie toe lijkt te zijn. Om te controleren of hij die herhaling werkelijk nodig heeft, of dat de herhaling nog verder uitgesteld kan worden omdat de hond nog voldoende bescherming heeft tegen de betreffende ziekte. Of bij uw pups voor het bepalen van een vaccinatieschema op maat in afstemming op de natuurlijke bescherming van de maternale antistoffen. En bij dieren met een onbekende vaccinatiehistorie. Een titerbepaling kan altijd. Natuurlijk kan je alleen gezonde dieren vaccineren.
Welke ziektes vallen NIET binnen deze titerbepaling?
De ziekte van Weil (leptospirose), de vaccinatie Lepto. Indien u in een risico-gebied woont, als uw hond veel zwemt of veel in contact komt met (urine van) ratten. Dan kan het verstandig zijn om uw hond hiervoor jaarlijks te vaccineren. Denk ook aan uw eigen gezondheid, het gaat om een zoönose.
Kennelhoest (KC neusenting), kan worden gevraagd door hondenpensions.
Rabiës (hondsdolheid), deze vaccinatie is verplicht zodra u over de Nederlandse grens het buitenland in gaat. Deze is 3 jaar geldig en staat voorin het paspoort. Zie voor info per land www.licg.nl