Flyball

Cursusinformatie - deelname voorwaarden
Vragen? Mail Herman Blaauw.
Herman Blaauw

Herman Blaauw

Cursusleider Flyball

Voorwaarden voor deelname:

Om verantwoord aan flyball te kunnen doen moeten de hond en de baas aan een aantal voorwaarden voldoen. De meeste van deze voorwaarden zijn heel logisch, maar we zetten ze toch nog even voor u op een rijtje:

 • De lichamelijke gesteldheid van de hond.
  Het spreekt vanzelf, dat alleen een gezonde hond aan flyball kan doen. Maar ook de leeftijd speelt een rol: voor een onvolgroeide hond is het niet goed om al met flyball te beginnen, de honden moeten minimaal 18 maanden zijn, en een oudere, al wat stramme hond, doe je met flyball geen plezier meer. En natuurlijk moet een te dikke hond eerst op dieet!
 • De relatie tussen de hond en zijn baas.
  Omdat bij flyball al snel los gewerkt wordt, is het natuurlijk belangrijk, dat de hond bij de baas wil komen als deze hem roept. Ook is het belangrijk, dat de hond voldoende aandacht heeft voor zijn baas: als de hond niet op je let is het wel erg moeilijk hem iets te leren! Verder moeten baas en hond samen kunnen spelen en moet de hond een bal willen apporteren.
 • Het sociale gedrag van de hond.
  Een hond, die uit opwinding, of uit angst, of uit agressie bijtgedrag vertoont, hoort niet thuis in een flyball groep. Het risico, dat een andere cursist, een hond of een instructeur gewond raakt, zou te groot zijn.
 • Om een cursus te volgen bij de KC Assen en omstreken is het lidmaatschap van de KC Assen verplicht.
  Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

 

Over de Kynologenclub Assen

De Kynologenclub Assen en Omstreken (kortweg KC-Assen genoemd), is opgericht in 1963. Een club voor liefhebbers van rashonden waar ook niet-rashonden van harte welkom zijn! Sportiviteit en samenspel staan bij ons hoog in het vaandel.

Logo lid van raad van beheer

Laatste Nieuws

Evenementen

4 nov 24, Titersessie 04-11-2024, .